Wat is Fibaro?

Met Fibaro, opgericht in 2010, automatiseer je je woning of pand. Fibaro is een snelgroeiend bedrijf in de IoT-industrie en op het gebied van smart home en smart office producten. Alle apparaten worden door Fibaro zelf ontwikkeld en geproduceerd en zijn verkrijgbaar in meer dan 100 landen. Je bedient de aangesloten modules eenvoudig met een app op je smartphone of tablet, of via software op je laptop. Het systeem is draadloos en geschikt voor elke woning of pand. Het FIBARO-systeem wordt geïnstalleerd op het bestaande elektrische systeem zonder dat de structuur van het gebouw moet worden gewijzigd. Het systeem werkt autonoom, op basis van informatie die wordt ontvangen van sensoren en via GPS. Het grote voordeel van Fibaro is dat het Fibaro Home Center Lite met heel veel smart home protocollen kan communiceren en als controller dient voor al je slimme apparaten.

Wat werkt met Fibaro?

Fibaro werkt met het Z-wave protocol, Samsung SmartThing en Apple Homekit. Het is ook geschikt voor de Google Assistent en Amazon Alex. SmartThings is een app waarmee u Samsung apparaten en andere elektronische apparaten kunt besturen. FIBARO is lid geworden van de groep producenten waarvan de apparaten kunnen worden bestuurd met deze app. Apple HomeKit is een platform dat iOS apparaten kan verbinden en ervoor zorgt dat ze onderling met elkaar spreken. Daarnaast is Fibaro compatible met meer dan 1200 slimme apparaten. Via scenario’s kun je je woning of pand automatiseren, zodat je bepaalde taken niet zelf hoeft uit te voeren.

Het beste Fibaro product: Fibaro Wall Plug Type F (Werkt met Toon)

Met de Fibaro Wall Plug zie je wat het energieverbruik is per apparaat. De ring aan de voorkant geeft met verschillende kleuren het verbruik weer en door het compacte formaat blokkeert het geen andere stopcontacten. Wanneer je beschikt over het Fibaro Home Center zie je het verbruik op je smartphone en tablet. De Fibaro Wall Plug communiceert via het Z-Wave (plus) protocol. Je kunt tijdschema’s instellen voor het aan- en uitzetten van de slimme stekker.

De Fibaro app

De Fibaro app is eenvoudig en gebruiksvriendelijk en gebruik je om alle apparaten die op het FIBARO® Systeem in je woning of pand zijn aangesloten op afstand te bedienen. Het Fibaro System maakt elke woning of pand slim, dat zowel het comfort als de veiligheid verhoogt. Dankzij de Fibaro app kan het overal ter wereld worden bediend. Het is vanaf nul ontworpen door de ingenieurs van de Fibar Group. Het systeem is gebaseerd op de draadloze Z-Wave-standaard en is in staat om de meeste slimme apparaten te bedienen. De eerste stap is een Fibaro ID aan te maken en de app koppelen aan je Home Center. Vervolgens kun je meteen een scene kan opstarten, je alarm aan- of uitzetten of een van de andere acties uitvoeren.

Kooptips voor Fibaro

Je vraagt je wellicht af waar je op moet letten bij de aanschaf van Fibaro apparaten? Onderstaande tips helpen je bij het maken van een keuze:

  • Kies voor een compleet pakket om mee te starten
  • Bedenk goed voor welk protocol je kiest (Apple HomeKit heeft een losse productlijn)
  • Check of Fibaro met je bestaande slimme apparaten en smart home platform werkt