Je bekijkt nu Review LG WK7 ThinQ smart speaker
Review LG WK7 ThinQ smart speaker
  • Leestijd:3 minuten gelezen
  • Bericht reacties:0 Reacties

De LG WK7 ThinQ is een slimme speaker met de Nederlands-sprekende Google Assistent geïntegreerd. Het slimme apparaat beschikt over meer vermogen (30 Watt) dan de Google Home (10 Watt) en de Google Home mini. De ThinQ WK7 is tot stand gekomen middels een samenwerking tussen LG (al meer dan 60 jaar een begrip in audio) en Meridian, de pioniers die ons Hi-Res Audio brachten. Hierdoor is de stem, maar nog belangrijker de muziek een stuk mooier. Muziek kun je via het wifi-netwerk, vanaf een mobiele telefoon of een ander bluetooth-apparaat afspelen via spraakcommando’s. Bovendien is er ondersteuning voor Google Cast en kun je de speaker opnemen in je netwerk, zodat je een multiroom-opstelling kunt maken. Dit wil zeggen dat meerdere speakers gelijktijdig, in verschillende ruimtes of verdiepingen hetzelfde afspelen. Het lijkt alsof de cilindervormige speaker 360 graden audio afspeelt, maar de speaker zit enkel aan de voorkant. De speaker moet altijd voorzien zijn van een stroomkabel en heeft geen ethernetaansluiting. Bovenop de speaker zit de functieknop en daarnaast de afspelen en volume knoppen. Deze gebruik ik nooit, omdat je dezelfde opdrachten met je stem kunt geven. Achterop de speaker zit een mute knop, maar de speaker neemt alleen op wanneer je het commando ‘Hey Google’ of ‘Ok Google’ uitspreekt. Je ziet dit wanneer er een wit lampje aan de voorzijde gaat branden.

Na het installeren van de Google Home app op je smartphone kun je van start met de installatie van de speaker. Je doorloopt gemakkelijk alle stappen en het werkt precies hetzelfde als de installatie van de Google Home speaker. In de Google Home app kun je de speaker toevoegen aan een groep voor Google Cast-speakers, waardoor het mogelijk is gebruik te maken van een multiroom-opstelling. Verder integreert hij naadloos met andere smart home apparaten zoals de Philips Hue lampen, Nest thermostaat, Chromecast, Smart TV en meer. 

Wat opvalt is dat de assistent nog lerende is en je hoort dan ook vaak “Ik weet nog niet hoe ik hierbij kan helpen” of “Sorry ik kan netflix nog niet afspelen op android tv”. Dit komt door de verouderde cast functie. YouTube daarentegen lukt wel om af te spelen op de Sony Smart TV met Android besturingssysteem. De Google Home krijgt sneller updates, waardoor deze bugs sneller verholpen worden. Wanneer je de Google home speaker aan je home app hebt toegevoegd, kun je via bluetooth “niet-slimme speakers” toevoegen. De spraakopdrachten gaan vervolgens via de Google Home speaker. Hierdoor is je dure audio systeem opeens ook slim. Dat kan met de LG WK7 ThinQ niet, maar dat zijn dan ook de enige minpunten die ik op dit moment kan benoemen. Deze slimme speaker is niet te vergelijken met de “niet-slimme” Sony soundbar die ik heb, maar ik betrap me erop dat ik eigenlijk alleen nog maar gebruik maak van deze speaker in mijn woonkamer, met name door het gemak van de spraakbesturing en goede geluidskwaliteit. Ik heb hem via iBood gekocht voor nog geen 80 euro. Tijdens feestjes maak ik nog steeds gebruik van de Sony soundbar. Dit is wel zo handig, zodat bezoek niet zelf via spraak de muziek kan aanpassen. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.