Wat is Netatmo?

Het Franse Netatmo is opgericht in 2011 en produceert smart home-apparaten. Het is actief in verschillende productcategorieën zoals slimme beveiliging, energie, weersensoren en rookmelders. Ze richten zich vooral op een veiliger, gezonder en comfortabeler huis. De kwaliteit en het ontwerp van hun producten is uitstekend.

Wat werkt met Netatmo?

Via IFTTT verbindt je honderden merken en apparaten eenvoudig met elkaar. Ook biedt Netatmo ondersteuning voor Google Assistant. Met de Netatmo Connect API kun je bijvoorbeeld de Thermostaat in jouw domoticasysteem inbouwen. Het is ook mogelijk om de Thermostaat met andere slimme apparaten te verbinden dankzij bovenstaande IFTTT, of via spraakassistenten. De protocollen die ondersteund worden zijn afhankelijk van het product. Kijk dus goed of je Apple HomeKit, OpenTherm, IFTTT, Bluetooth Low Energy (BLE) of iets anders wenst te gebruiken.

Het beste Netatmo product: Netatmo Slim Weerstation

Houd de temperatuur in en rond je woning of pand in de gaten met het Netatmo Slim Weerstation. In de app zie je naast de standaardinformatie als de temperatuur ook de luchtvochtigheid, CO2 en omgevingsgeluiden. Met dit slimme apparaat meet je binnen én buiten de temperatuur en luchtvochtigheid. Zo weet je bijvoorbeeld wat de luchtkwaliteit, hoe het weer buiten is en hoe warm het in de woonkamer is, al zou je dit eerder met je slimme thermostaat doen. Met deze kennis krijg je al snel inzicht in je leef- of werkomgeving en kun je verbeteringen doorvoeren.

De Netatmo app

Netatmo heeft 4 verschillende apps die je kunt gebruiken als je de bijbehorende slimme apparaten koopt: Netatmo energy, Netatmo Weather, Home + Security en Healthy Home coach. Met de Home + Security app verlaat je je woning of pand met een gerust hart dankzij de slimme beveiligingsoplossingen van Netatmo! Je ontvangt een melding op je smartphone wanneer een bezoeker aanbelt, bij poging tot inbraak of wanneer er rook wordt gedetecteerd.

Met de Netatmo Healthy Home Coach kom je te weten of je woning of pand gezond is. Hij vertelt wat je kunt doen om een gezonder binnenklimaat te creëren. Meet je eigen omgeving met een Netatmo weerstation en gebruik de Netatmo Weather app om het weerstation uit te lezen.

Tot slot ontdek je met de Netatmo Energy app hoe een intelligent verwarmingssysteem je energie bespaart! Hiervoor heb je een Intelligente Netatmo Thermostaat of het Netatmo Intelligente Radiatorkranen Startpakket nodig. Creëer het ecosysteem dat jij wilt, installeer de producten zelf en krijg toegang tot alle functies vanuit de Netatmo-apps, zonder abonnementskosten of extra kosten.

Kooptips voor Netatmo

Je vraagt je wellicht af waar je op moet letten bij de aanschaf van Netatomo apparaten? Onderstaande tips helpen je bij het maken van een keuze:

  • Kies voor een starterspakket om de kosten te drukken
  • Check of Netatmo met je bestaande slimme apparaten en smart home platform werkt