Wat zijn slimme sensoren?

Een sensor neemt veranderingen in huis waar. Een sensor zendt een bericht naar het alarmsysteem bij detectie. Vervolgens kun je via de app op je smartphone of tablet zien wat er zich bij jou thuis afspeelt. Hetzelfde merk werkt meestal met elkaar, maar let ook op het protocol dat gebruikt is.

Voordelen slimme sensoren

Je vraagt je wellicht af wat de voordelen zijn van slimme sensoren? Onderstaande opsomming geeft antwoord op je vraag:

  • Het zorgt voor een goede nachtrust
  • Je kunt op verschillende momenten routines starten, bijvoorbeeld de lampen en thermostaat inschakelen, koffie zetten en de rolluiken openen wanneer je wakker wordt 
  • Je vergeet nooit meer ramen en deuren te sluiten
  • Je lampen of thermostaat schakelen uit als er geen beweging gedetecteerd wordt
  • Rooksensoren geven meldingen wanneer je gevaar loopt
  • En nog veel meer!

Beste slimme sensoren: Eufy by Anker Motion en/of Entry Sensor

Er zijn tal van slimme sensoren op de markt, maar je moet de sensoren kiezen die met jouw smarthome systeem of slim alarmsysteem werken. Aangezien Eufy Home Alarm het beste slimme alarmsysteem van het moment is, zal het je niet verbazen dat ook de raam-, deur- en bewegingssensoren van Eufy de beste keuze zijn.

Breidt jouw Eufy by Anker systeem uit met een bewegingssensor zoals de Eufy Motion Sensor. Zo ben je op de hoogte van beweging in een ruimte zonder camerabewaking of entry sensor. Koppelen met de Homebase kan met 1 druk op de knop. De sensor staat draadloos in verbinding met het basisstation en werkt op batterijen. Je bedient de Motion Sensor via de Eufy app. Hier ontvang je meldingen van deze sensor, zodat je precies weet wat er in je woning of pand gebeurt.

Een andere handige sensor is de Eufy Entry Sensor. Deze plaats je op een deur of bij een raam, waarna je een alarmsignaal krijgt als deze opengaat. Je hoort niet alleen het alarm in huis, maar ontvangt ook een melding op je smartphone. Ook kun je het gebruiken om meldingen te ontvangen mocht je het raam zijn vergeten te sluiten. Ook deze sensor koppel je met 1 druk op de knop aan het basisstation. De gaat ongeveer 2 jaar mee op batterijen, daarna moet je ze vervangen.

Kooptips slimme sensoren

Je vraagt je wellicht af waar je op moet letten bij de aanschaf van slimme sensoren? Onderstaande tips helpen je bij het maken van een keuze:

  • Werkt de sensor met je smarthome apparaten of slim alarmsysteem
  • Welke sensoren heb je nodig? Temperatuur-, bewegings-, deur- of raamsensor of iets anders?
  • Waar ga je de smart sensor plaatsen en moet hij waterdicht zijn

Functionaliteiten slimme sensoren

Slimme sensoren gebruik je vaak in combinatie met een alarmsysteem of andere smarthome apparaten. De functionaliteiten van slimme sensoren zijn afhankelijk van waar je ze voor wilt gebruiken. Bepaal dus goed wat je doel is!

Populaire sensoren