Wat is Klikaanklikuit?

KlikAanKlikUit heeft een ruim aanbod betaalbare en draadloze producten die het mogelijk maken jouw huis op afstand te bedienen of zelfs te automatiseren vanuit 1 app. Bedien je lampen in huis met een KlikaanKlikuit-afstandsbediening, met het Control Station of met de KlikaanKlikuit-app voor je smartphone of tablet. Ze voeren 3 productlijnen ieder met een eigen protocol: de Start Line (433 MHz), de Premium Line (Zigbee) en de Plus Line (868 MHz). Om de Premium Line, denk hierbij aan slimme sensoren, stekkers, rookmelders en beveiligingscamera’s, aan de Start Line te koppelen heb je een Control Station nodig,

Wat werkt met Klikaanklikuit?

Bij de KlikAanKlikUit Start Line is de communicatie altijd één op één, van zender naar ontvanger. Als deze te ver weg is, kan de ontvanger het commando niet ontvangen en zal de opdracht dus niet uitgevoerd worden. Vanwege de 1-weg communicatie weet de zender dit niet en weet je dus ook niet of de lamp aan of uit is gezet. Bij de KlikAanKlikUit Premium Line wordt het Zigbee protocol gebruikt. De communicatie verloopt via een mesh-network, waardoor een andere module gebruikt wordt als router. Je kunt je KlikAanKlikUit apparaten ook koppelen aan Google Home. Het instellen van de producten verschilt heel erg van elkaar, sommige met afstandbediening en anderen door (meerdere seconde) een knop in te drukken.

Het beste Klikaanklikuit product: KlikaanKlikuit Schakelaars + Afstandsbediening

Met de KlikAanKlikUit Schakelaars + Afstandsbediening APC3-2300R maak je ieder elektrisch apparaat slim en kun je ze op afstand aan of uitschakelen. Steek de stekker in het stopcontact, sluit er een elektronisch apparaat op aan en maak verbinding met de afstandsbediening. De ontvangers uit deze pakketten kun je met maximaal 3 KlikAanKlikUit-zenders bedienen. Als je het basisstation bezit kun je de stekkers ook via je smartphone of tablet bedienen.

De Klikaanklikuit app

Bedien, beheer én automatiseer al je KlikAanKlikUit-apparaten in één app op afstand en voeg gemakkelijk gezinsleden toe. Je moet wel in het bezit zijn van het Control Center, om de app te kunnen gebruiken. Voeg eenvoudig apparaten toe en gebruik timers, acties of regels om je verlichting en apparaten te volledig automatiseren.  Met KlikAanKlikUit app ben je ook altijd meten op de hoogte in geval van nood. Je ontvangt namelijk direct een pushmelding zodra je rookmelder afgaat, of wanneer een raam of deur wordt geopend.

Kooptips voor Klikaanklikuit

Je vraagt je wellicht af waar je op moet letten bij de aanschaf van Klikaanklikuit apparaten? Onderstaande tips helpen je bij het maken van een keuze:

  • Bekijk welke smarthomeprotocollen of systemen ondersteunt worden
  • Controleer of een Control Center noodzakelijk is