Wat is Ring?

Ring opgericht in 2011, recent overgenomen door Amazon, is al een tijdje de marktleider in het slimme deurbellen segment. Met de Ring DeurbelRing Deurbel Pro en alle opvolgende versies hebben ze al enkele jaren ervaring en meerdere bedrade en draadloze opties beschikbaar. Het was het eerste merk dat een slimme deurbel met camera functionaliteit introduceerde. Inmiddels richt Ring zich op het beveiligen van je volledige woning of kantoor via slimme alarmsystemen, slimme camera’s, accessoires en uiteraard slimme deurbellen.

Wat werkt met Ring?

Ring is overgenomen door Amazon en werkt dus perfect samen met Amazon Alexa. Daarnaast kan je gebruik maken van de smarthome platformen Samsung SmartThings en IFTTT. Ring werkt in beperkte mate samen met Google Home, omdat Google en Amazon concurrenten zijn. Je kunt op een Google Home Hub-scherm geen videobeelden van je Ring-deurbel bekijken of de video casten naar een Google Chromecast. Dus kijk goed naar je huidige slimme apparaten en welke spraak assistent je graag gebruikt. Hier zie je wat er met Ring samenwerkt.

Het beste Ring product: Ring Video Doorbell 4

De Ring Video Doorbell 4 laat beeld 4 seconde eerder zien vóórdat er beweging werd gedetecteerd. De installatie is zeer eenvoudig. De deurbel is op batterijen, wat zowel een voor- als nadeel kan zijn. Gelukkig gaat deze batterij langer mee dan de voorgaande modellen. Je stelt zelf gemakkelijk de bewegingszones van de deurbel in. Zo bepaal je zelf op welk momen De Ring deurbel heeft bewegingszones, zodat je alleen een waarschuwing krijgt wanneer iemand deze zone in loopt. Dit kan handig zijn als de deurbel gericht is op een drukke straat en je niet telkens een melding wilt ontvangen wanneer iemand langsloopt of rijdt. Via de Ring app communiceer je met bezoekers. De close-up bewegingsdetectie van de Ring 4 is tot op 1,5 meter voor je deur in te stellen.

Er is geen lokale opslag, enkel cloudopslag en om de beelden op te slaan, betaal je een maandelijks of jaarlijks abonnement. Met het Protect Basic Plan van Nest krijg je voor 30 euro per jaar (of 3 euro per maand) het bewaren van video-opnames van elke aanbel-, bewegings- en livebeeldgebeurtenis gedurende maximaal 30 dagen.

De Ring Always Home app

Met de Ring Always Home app bewaak je huis vanaf je smartphone, tablet, laptop of pc met de videodeurbellen en beveiligingscamera’s met Wi-Fi-verbinding van Ring. Ring maakt verbinding met je Wi-Fi-netwerk en stuurt je onmiddellijk een notificatie wanneer iemand op je deurbel drukt of de ingebouwde bewegingssensoren activeren. Het laat je de camera bekijken en nieuwe producten instellen. Verder kun je de beltonen zelf kiezen en live kijken wat er aan de hand is voor de deur. Alle Ring-videodeurbellen en beveiligingscamera’s streamen live HD-video en hebben tweewegscommunicatie

In januari 2022 stopt de bureaubladapp en kun je enkele nog via de mobiele app of de webbrowser gebruik maken van Ring. Vanaf 31 december 2021 heb je via Ring.com toegang tot livebeeld, ontvang je aanbel- en bewegingsmeldingen en alle nieuwste functies en je hebt geen app-updates meer nodig! Met een gratis 30-dagen proefversie van Ring Video Recording kun je al je Ring-video’s op elk moment opslaan, bekijken en delen met wie je maar wilt. Met Ring ben je altijd thuis!

Kooptips voor Ring

Je vraagt je wellicht af waar je op moet letten bij de aanschaf van Ring videodeurbellen? Onderstaande tips helpen je bij het maken van een keuze:

  • Check bij je bestaande bel de aansluitmogelijkheden
  • Kies je voor een draadloze slimme deurbel, houdt dan rekening met het opladen
  • Volgens de wet mag je niet 24/7 opnames maken van openbare ruimtes (wel je eigen terrein)
  • Meet hoeveel ruimte er is en bekijk de grootte van de slimme deurbel
  • Kies voor hoge resolutie en nachtzicht, zodat je het ook voor beveiliging kunt inzetten