Je bekijkt nu Nest volledige smart home solution
Nest volledige smart home solution
  • Leestijd:4 minuten gelezen
  • Bericht reacties:1 reactie

Nest komt steeds dichterbij een volledige smart home oplossing. Nest heeft namelijk een heleboel slimme apparaten onthuld tijdens een persconferentie in San Francisco. Al deze slimme apparaten heeft Nest, inmiddels gekocht door Alphabet (bekend van Google), samengebracht onder de noemer “Works with Nest”. Ook andere fabrikanten kunnen deze status verkrijgen.

Op dit moment is Nest vooral bekend via de Nest Learning Thermostaat, waar al een derde versie van op de markt is. Hiermee bedien je op afstand de temporatuur in je huis, het warme water en is  het inmiddels mogelijk om deze ook te koppelen met ketels die OpenTherm ondersteunen. Voor deze derde versie is een temperatuursensor uitgebracht. Je kunt tot zes verschillende sensoren eraan koppelen, zodat je in elke ruimte de temperatuur kunt regelen. Het werkt echter alleen in samenwerking met de derde generatie Nest Learning Thermostaat.

Ook bestaan er Nest Protect rookmelders. Niet alleen rook, maar ook koolmonoxide wordt gedetecteerd. Hij vertelt je eerst op een rustige vriendelijke toon wat er aan de hand is en waar in het huis. Als je de situatie onder controle kunt krijgen kun je gemakkelijk via de smartphone het alarm uitschakelen. Ook test het apparaat zichzelf maandelijks zonder je wakker te maken midden in de nacht. s’Nachts gaat een lichtje branden wanneer je erlangs loopt. Dit is ook handig wanneer er echt iets aan de hand is. Ook geeft hij je instructies in situaties waarop je in paniek zou kunnen zijn. Stoom wordt niet als rook gedetecteerd en het apparaat gaat 10 jaar mee.

De Nest Cam Indoor, Nest Cam Outdoor, Nest Cam IQ Indoor en Nest Cam IQ Outdoor zijn ook al een tijdje op de markt. Beveiligingscamera’s die in 1080P dag en nacht kunnen live streamen. Ze kunnen ook opnemen wanneer beweging wordt gedetecteerd en een melding sturen naar je smartphone. Ook hebben deze camera’s een ingebouwde speaker en microfoon. Je kunt via de Nest-app de laatste drie uur terugkijken en anders via een Nest Aware abonnement tot 30 dagen veilig in de cloud opslaan.

Nest Secure is de naam van het nieuwe alarmsysteem met een bewegingssensor en hub genaamd Nest Guard. Via Nest Detect sensoren voor deuren en ramen en een sleutelhanger met de naam Nest-tag die fungeert als authenticatie schakel je de beveiliging uit of gewoon via een code. Helaas is deze nog niet beschikbaar op de Nederlandse markt.

De laatste innovaties uit de Nest keuken zijn de Nest Hello en Nest x Yale Lock. Nest Hello is een slimme deurbel, zodat je op je smartphone kunt zien wie voor de deur staat. Je kunt ook spreken met degene voor je deur en het heeft een gezichtsveld van 160 graden. Hij moet echter wel bedraad worden aangesloten. De Nest x Yale Lock is een slot zonder sleutel. Je kunt het alleen openmaken door de juiste code in te toetsen of hem te openen met je smartphone. Uiteraard werkt het samen met alle bovenstaande apparaten waardoor verschillende acties in werking kunnen worden gezet bij het openen van de deur.

Tot slot gaat Google Assistent dit jaar beschikbaar worden in het Nederlands en al deze apparaten zijn via spraak hierdoor aan te sturen. Vergeet dus niet om een Google Home mini aan te schaffen om je Nest starthome gesproken instructies te geven. Nest heeft nu een redelijk compleet assortiment aan slimme apparaten, maar nog niet allemaal beschikbaar in Nederland.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Dave

    Nest Secure is inmiddels gestopt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.