Wat is Arlo?

Arlo Technologies is een domotica-bedrijf dat slimme bewakingscamera’s maakt. Arlo werd als merk geïntroduceerd door Netgear, maar werd daarna onderdeel van Arlo Technologies. Uiteindelijk heeft Netgear nog steeds de meeste aandelen. Arlo is het nummer één merk van bewakingscamera’s voor je woning of pand. Arlo combineert intelligentie, innovatie en een doordacht ontwerp in al haar bewakingscamera’s.

Wat werkt met Arlo?

Arlo integreert onder andere met Google Home, Amazon Alexa, IFTTT en Apple HomeKit. Daarnaast maakt Arlo deel uit van Verisure, de nummer één leverancier van bewaakte beveiligingssystemen in Europa. De combinatie van Arlo-camera’s en een aangesloten Verisure-alarmsysteem zorgt voor een 24/7 slim alarmsysteem, met een snelle en professionele reactie.

Het beste Arlo product: Arlo Pro4 Draadloze IP-Camera's

Bewaak je pand of woning met de Arlo Pro 4. Deze slimme beveiligingscamera heeft 2K resolutie, zodat je haarscherp ziet wat er gebeurt. De ingebouwde spotlight en sirene schakelen in als beweging wordt gedetecteerd. Via activiteitszones, bepaal je zelf op welke gebieden de camera inschakelt. Hierdoor schrik je niet alleen inbrekers af, maar heb je ook kleurenbeelden van de indringer, die je weer kunt aanbieden op ‘Betrapt op arlo’. De oplaadbare batterij heeft een levensduur van 6 maanden en moet je dus steeds opnieuw opladen. De Arlo Pro 4 koppel je eenvoudig aan de meest voorkomende smart home platformen, zoals Google Home, Amazon Alexa en Apple HomeKit en andere slimme apparaten.

De Arlo app

Je hebt een account nodig om de Arlo app te gebruiken. Door het scannen van de qr-code op de camera voeg je hem makkelijk toe aan de app. Vervolgens starten de updates van het apparaat en na enkele minuten kun je aan de slag. Het bestaat uit drie tabbladen: apparaten, bibliotheek en modus.

Bij de instellingen (het tandwiel) stel je activiteitenzones in, pas je de helderheid, auto-hdr, automatische zooming en tracking, spotlight en nachtzicht aan. In de bibliotheek vind je alle gebeurtenissen en de opnames.  Het derde tabblad laat je de modus aanpassen, namelijk Ingeschakeld, Uitgeschakeld, Planning en Geofencing of regels volgens IFTTT. Via een abonnement krijg je uitgebreidere functies, cloudopslag en toegang tot slimme meldingen voor personen, voertuigen en dieren.

Kooptips voor Arlo

Je vraagt je wellicht af waar je op moet letten bij de aanschaf van Arlo apparaten? Onderstaande tips helpen je bij het maken van een keuze:

  • Bekijk of de Arlo camera aan je bestaande producten of smarhome te koppelen is
  • Kies het nieuwste model met hoge beeldkwaliteit, zodat inbrekers herkenbaar in beeld komen
  • Kies de juiste plekken om de camera’s op te hangen, zo weet je hoeveel je er nodig hebt
  • Stel zoneregeling in, zodat je specifieke gebieden bewaakt