Wat is Eufy?

Slimme deurbellenHet merk Eufy (by Anker) is opgericht door Anker Innovations, een Chinese organisatie. Het bedrijf staat bekend om de productie van computer- en mobiele randapparatuur en het Eufy by Anker merk, om de concurrentie op de smart home markt aan te gaan. Naast een slimme deurbel heeft het merk meer smart home apparaten, waaronder slimme camera’s en bewegingsmelders.

Wat werkt met Eufy?

Eufy werkt met Apple HomeKit, Amazon Alexa en in beperktere mate met Google Home. Je kunt via spraakbediening de status van je deurbel opvragen. Op dit moment kun je nog niet streamen naar de Nest Hub of de Chromecast. De Eufy Homebase is je smart home hub die vereist is om de deurbel goed te laten werken. Ook de lokale opslag van beelden gaat via deze Homebase en je hebt dus geen duur abonnement nodig.

Het beste Eufy product: Eufy by Anker Draadloos Alarmsysteem - 5-delig

Bewaak je woning of pand met het Eufy Home Alarm Kit 5-delig alarmsysteem. Als je hiervoor kiest dan kun je het uitbreiden met Eufycam 2 Pro’s, een Eufy by Anker Video Doorbell met Chime en nog meer sensoren. Dan is het niet aan te raden om vervolgens voor Nest camera’s of de Nest Hello deurbel te kiezen. Het slimme alarmsysteem van Eufy bestaat uit een basisstation, een cijferpaneel, een bewegingssensor en 4 raam- of deursensoren. De componenten kun je vastmaken met dubbelzijdig plakband of vastschroeven. Via de Eufy app kun je ieder onderdeel koppelen. Vervolgens bekijk je camerabeelden en ontvang je meldingen van de sensoren.

Het mooiste is dat je geen maandelijkse abonnementskosten betaald, omdat het basisstation gegevens versleuteld en lokaal opslaat. Bij binnenkomst of vertrek schakel je het alarm eenvoudig in of uit via het cijferpaneel. Het is het meest complete slimme alarmsysteem van het moment en werkt zowel met Google Assistant als Amazon Alexa, echter valt het geluidniveau van de sirene tegen. Ze zijn bezig met de ontwikkeling van een losse (luidere) sirene.

De Eufy app

Met de Eufy Security-app beheer je de beveiliging van je pand of woning. De toegangs- en bewegingssensoren sturen onmiddellijk een melding naar je smartphone zodra er beweging of een inbraak wordt gedetecteerd. En als huisdieren een vals alarm veroorzaken, kun je het met een druk op de knop uitschakelen.

Kooptips voor Eufy

Je vraagt je wellicht af waar je op moet letten bij de aanschaf van Eufy apparaten? Onderstaande tips helpen je bij het maken van een keuze:

  • Controleer altijd het protocol en of het met je bestaande smarthome (apparaten) werkt
  • Zorg dat je de gevoeligheid kunt afstemmen wanneer je kleine kinderen of huisdieren hebt
  • Eufy werkt zonder cloud opslag, dus lokaal en geen abonnement nodig!