Wat is een smart home systeem?

Een smart home kan niet zonder een smart home systeem die alle onderdelen in het huis aanstuurt. Alle slimme apparaten zoals lampen, rolluiken, deurbellen en alarmsystemen kunnen met elkaar samenwerken en op afstand bediend worden. Dit doe je met een smart home app, knoppen in de wand of een centraal bedieningspaneel. Zo kun je push notificaties ontvangen zodra er iets in huis gebeurt. De verlichting gaat automatisch aan, het alarm loeit en je kunt live meekijken met beveiligingscamera’s terwijl opnames worden gemaakt in de cloud of lokaal. De installatie van een draadloos smart home systeem in bestaande woningen is ook mogelijk. Er bestaat ontzettend veel smart home systemen, bekijk enkele mogelijkheden.

Fibaro

Fibaro is de Europese marktleider in draadloze start home systemen op basis van het Z-Wave protocol. Het Home Center 2 en -Lite systeem is plug-and-play en gemakkelijk te installeren. Ook de integratie in bestaande elektrische installaties en schakelaars is mogelijk. Tevens zijn er losse sensoren en maximaal 230 verschillende modules beschikbaar en aan te sluiten.

Klikaanklikuit

Het Klikaanklikuit systeem is een betaalbaar en eenvoudig zelf te installeren smart home systeem. Het heeft zenders en ontvangers waarmee u verlichting, apparatuur, zonwering en meer draadloos kunt bedienen. Het reguliere Klikaanklikuit systeem werkt op het X10 protocol, terwijl het nieuwe systeem op het ZigBee protocol werkt. Hierdoor zijn producten uit de verschillende productlijnen niet direct met elkaar te koppelen. 

Somfy

Met het Somfy Tahoma smart home systeem ‘beweegt’ je huis mee met jouw leefritme. Het werkt volgens het io en rts protocol en bied de mogelijkheid om later via usb nieuwe protocollen toe te voegen, zoals Z-Wave. Bedien en controleer al je zonwering, rolluiken, raamdecoratie, verlichting, garagedeur en tot 200 andere slimme apparaten met je smartphone of tablet. Waar je ook bent en op elk gewenst moment. Maak scenario’s of laat de woning automatisch reageren via sensoren en melders.

Loxone

Het loxone smart home systeem werkt via kabels en wordt gebruikt bij nieuwe elektronische instanties of verbouwingen. Een bestaande elektrische installatie kan achteraf ‘smart’ en draadloos worden gemaakt.

Chameleon

Chameleon is een smart home systeem of laag dat alle slimme apparaten en sensoren met verschillende protocollen en systemen met elkaar laat communiceren. Je kunt nu ieder beschikbaar smart home systeem kiezen. Een start-up die echt het verschil kan maken!