Wat is Somfy?

Somfy is één van de bekende merken in de smart home wereld en staat bekend om haar hoge kwaliteitsproducten. Somfy is opgericht in 1969 en marktleider in automatisering voor deuren, ramen, toegangspoorten, garagedeuren, jaloezieën, rolluiken en zonwering. Met de Somfy Tahoma Box, die direct te koppelen is met Google Home, bedien je het volledige smart home. Somfy geeft een groot deel van haar inkomsten uit aan innovatie en komt daardoor steeds weer met nieuwe producten op de smart home markt.

Wat werkt met Somfy?

Heel veel! Somfy is actief in de volgende productcategorieën: zonwering & rolluiken, raamdecoratie, elektrische gordijnrails, Smart Homes en garagedeuren. De Somfy TaHoma Box en app zorgen ervoor dat veel protocollen werken en je er een breed scala aan producten van andere merken mee kunt bedienen. Denk bijvoorbeeld aan Philips Hue, Sonos, Honeywell, Velux en Danfoss en nog veel meer. Ook werkt Tahoma met smart home platforms als Google Assistent en Amazon Alexa en stel je makkelijk scenario’s in met IFTTT. Koppel bijvoorbeeld de Honeywell EvoHome slimme thermostaat en Philips Hue lampen aan de TaHoma box en bedien via 1 app alle slimme apparaten in huis.

Het beste Somfy product: Somfy Protect Home Alarm

Beveilig je woning of kantoor met het Somfy Protect Home Alarm. Het pakket bestaat uit een basisstation, 3 magneetcontacten voor bij ramen en deuren, 2 afstandsbedieningen, een bewegingssensor voor verschillende plekken in je woning of kantoor en luide sirene. De bewegingssensor detecteert geen huisdieren tot 25 kg, maar hij geeft zo nu en dan toch vals alarm.

Op je voordeur plak je de meegeleverde sticker, dat schrikt al enorm af. Bij een detectie van de magneetcontacten of sensor, ontvang je een notificatie via de app op je smartphone. Hierdoor ben je meteen op de hoogte waar dan ook. In je woning of pand begint de luide sirene te loeien met een geluidssignaal van 90 decibel. Je kunt het alarmsysteem uitbreiden tot maximaal 50 sensoren, mocht je een enorm groot huis of kantoor hebben.

De Somfy Tahoma Box

Met het Somfy Tahoma smart home systeem ‘beweegt’ je huis mee met jouw leefritme. Het werkt volgens het io en rts protocol en bied de mogelijkheid om later via usb nieuwe protocollen toe te voegen, zoals Z-Wave. Bedien en controleer al je zonwering, rolluiken, raamdecoratie, verlichting, garagedeur en tot 200 andere slimme apparaten met je smartphone of tablet. 

Een Tahoma Box is eenvoudig naar wens uit te breiden met maximaal 50 Somfy RTS-producten, 5 Somfy IP-camera’s, 20 sensoren en 100 Somfy homecontrol-producten. Maak scenario’s of laat de woning automatisch reageren via sensoren en melders. Waar je ook bent en op elk gewenst moment.

Kooptips voor Somfy

Je vraagt je wellicht af waar je op moet letten bij de aanschaf van slimme aparaten van Somfy? Onderstaande tips helpen je bij het maken van een keuze:

  • Check of Somfy met je bestaande slimme apparaten en smart home platform werkt
  • Ze leveren zelf geen rolluiken, maar wel de motoren en andere onderdelen. Controleer dus altijd of het met jouw product werkt
  • Je kunt later altijd nog protocollen toevoegen aan Tohoma, waardoor je opeens wel met apparaten kun “spreken” wat eerder niet ging
  • Kies voor een starterspakket om de kosten te drukken