Je bekijkt nu Nest Hello vs Ring 2
Nest Hello vs Ring 2
  • Leestijd:7 minuten gelezen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Als je opzoek bent naar de beste slimme deurbellen van het moment dan gaat een van deze twee je keuze worden. In deze post ga ik de Nest Hello en de Ring Video Deurbel 2 vergelijken: Nest Hello vs Ring 2.

Ring, recent overgenomen door Amazon, is al een tijdje de marktleider in het slimme deurbellen segment. Met de Ring Deurbel, Ring Deurbel Pro en nu de Ring Deurbel 2 hebben ze al enkele jaren ervaring en meerdere bedrade en draadloze opties beschikbaar.

Nest, recent overgenomen door Alphabet (ook Google), biedt een steeds completere smart home oplossing. Sinds kort maakt een slimme deurbel, genaamd Nest Hello, onderdeel uit van het assortiment.

De installatie van beide deurbellen is erg gemakkelijk en alle materialen worden bijgeleverd. De Nest Hello kan alleen bedraad worden aangesloten en de Ring 2 werkt via een batterij. Dit biedt meer flexibiliteit, maar je moet hem wel opladen. De batterij kan er eenvoudig uitgehaald worden, zonder eerst de deurbel los te moeten schroeven van de muur. Ga uit dat je dit om de drie maanden moet doen, afhankelijk van de hoeveelheid beweging die wordt waargenomen.

De Ring deurbellen hebben bewegingszones, zodat ze alleen een waarschuwing geven wanneer iemand deze zone in loopt. Dit kan handig zijn als de deurbel gericht is op een drukke straat en je niet telkens een melding wilt ontvangen wanneer iemand langs loopt of rijdt. Het grote voordeel van Nest Hello is dat het 24 uur per dag filmt en je dus altijd Live kunt meekijken. De Nest hekend ook familie en vrienden en geeft je een speciale melding wanneer zij voor je deur staan. Je kunt zelfs voorgenomen spraakberichten sturen en alles wat je ook met de Ring kunt doen.

De resolutie van de Nest Hello is 1600 x 1200, terwijl alle Ring Deurbellen 1080P resolutie bezitten. Wel heeft de Nest Hello HDR, wat voor een heldere achtergrond zorgt bij schaduw of schemering en de beeldverhouding is 4:3 waardoor je van top tot teen de persoon kunt zien die voor je deur staat. Beide camera’s hebben een gezichtsveld van 160 graden en ondersteunen infrarood nachtzicht.

Het nadeel van deze slimme deurbellen zijn de abonnementen die je moet afsluiten om volledig gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Wanneer je bijvoorbeeld continu wilt opnemen en intelligente meldingen wilt ontvangen om aan te geven wie er voor je aan de deur staat, moet je je abonneren op Nest Aware. Het basisplan kost €5 per maand of €50 per jaar voor 5 aaneengesloten opname dagen. Het basisplan van Ring kost €3 per maand of €30 per jaar voor 60 dagen aan opnames. De Nest Hello is echter nog niet verkrijgbaar in Nederland. Bekijk de productpagina om alle slimme deurbellen te bekijken die nu beschikbaar zijn. Onderstaand nog een handig overzicht met de verschillen.

Nest Hello vs Ring 2 vergelijking

Nest Hello

Ring Video Doorbell 2

Prijs

Nog niet beschikbaar in NL.

€ 199

Resolutie

1600 x 1200, HDR

1920 x 1080

Nachtzicht

Ja

Ja

Gezichtsveld

160 graden

160 graden

Connectiviteit

802.11 a/b/g/n/ac bij 2.4GHz & 5GHz

802.11 b/g/n bij 2.4GHz

Eigenschappen

24 uur per dag opnames. Persoonsherkenning.

Adjustable motion zones.

Audio

Ruis- en echo-onderdrukking. Vooraf opgenomen berichten af te spelen, wanneer mensen aan de deur komen.

Tweeweg audio met ruisonderdrukking. Uit te breiden met Chime.

Aansluitmogelijkheden

Bedraad 16V AC tot 24V AC.

Met oplaadbare batterij. Ook bedraad mogelijk op 12V.

Grootte

11.7 x 4,3 x 2,6 cm

12,83 x 6,35 x 2,74 cm

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.