Je bekijkt nu Fuchsia OS draait straks op alle slimme apparaten
Fuchsia OS draait straks op alle slimme apparaten
  • Leestijd:2 minuten gelezen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Project Google Fuchsia is een hybride besturingssysteem voor alle apparaten en is al ruim twee jaar in ontwikkeling. In de toekomst vervangt het Android en Chrome OS. Een uitgeklede versie ervan is beschikbaar op de Google Pixelbook. De verwachting is dat het besturingssysteem automatisch scaled naar het device dat gebruikt wordt, hetzelfde als bij windows 10. Verder integreert Google Fuchsia met Google Assistant en slimme apparaten om nog meer acties en inzichten te bieden.

Android OS heeft op dit moment een marktaandeel van 85%. Het is echter ontwikkeld voor een toestel met touchscreen zonder spraaktechnologie of artificial intelligence. Daarnaast kunnen op dit moment de hardware fabrikanten bepalen hoeveel Android updates je daadwerkelijk kunt uitvoeren. Google heeft op dit moment te weinig invloed op de momenten van updates, waardoor je al snel belangrijke beveiligingsupdates kunt mislopen of andere functionaliteiten die het gemakkelijker maken voor de gebruiker.

Fuchsia is het antwoord van Google op Microsoft en Apple. Door van Android, Chrome OS en webgebaseerde productiviteitsprogramma’s te combineren met Google Assistent is er een totaaloplossing mogelijk. Voor je werkplek, op school of waar dan ook. De belangrijkste beveiligingsingenieur van Google is van Android overgeplaatst naar Project Fuchsia. Het team telt meer dan 100 personen, maar er is weinig bekend over dit geheime project van Google waar ze toch al enkele jaren aan werken.

Fuchsia al in 2016  onthuld

Het project werd al in 2016 onthuld toen Google een code op GitHub plaatste. Op Wikipedia bestaat al een pagina waar veel features zichtbaar zijn. Je moet niet verwachten dat Google Fuchsia binnenkort wordt vrijgegeven. De eerste speculatie duidt erop dat Fuchsia de komende drie jaar alleen op smarthome-apparaten draait en de volledige release nog minimaal vijf jaar op zich laat wachten. Kijk jij uit naar dit nieuwe besturingssysteem en wat zou je graag willen terug zien?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.