Je bekijkt nu Google Home officieel verkrijgbaar in Nederland
Google Home officieel verkrijgbaar in Nederland
  • Leestijd:2 minuten gelezen
  • Bericht reacties:0 Reacties

De Google Home en Google Home mini zijn vanaf vandaag officieel verkrijgbaar in Nederland en werken uitstekend samen met Nederlandse producten en diensten. De Home Mini in de kleuren zwart, wit en koraal. Met deze speakers kun je je starthome aansturen, afspraken aan je agenda toevoegen, vragen naar het weer of het nieuws doornemen. Je start altijd met ‘Hey Google’ of ‘Oké Google’.

Naast het prijsverschil (adviesprijs Google Home 149 euro en adviesprijs Home mini 59 euro), verschillen beide apparaten in grootte en geluidskwaliteit. Beide bezitten Voice Match, waardoor alleen de bewoners van het huis die hun smartphone koppelen herkend worden en opdrachten kunnen geven. Beide krijg je dus te horen wat voor jou relevant is, bijvoorbeeld wat er op je agenda staat. Ook kun je het ook gebruiken om muziek mee af te spelen, door het simpelweg te vragen. Als je meerdere slimme apparaten bezit kun je de mogelijkheden van Google Home beter benutten. Bijvoorbeeld door te vragen een serie op Netflix te starten op de TV, lampen te dimmen of de temperatuur te verhogen in het huis. Benieuwd naar een aantal Nederlandse commando’s?

Enkele Nederlandse organisaties hebben al uitbreidingen gemaakt voor de Google Assistent (dit is de stem in de Google Home en mini). Deze uitbreidingen noemen we Actions. Albert Heijn heeft bijvoorbeeld stap voor stap kooklessen en PostNL over de status van je verzonden pakketje.

De speakers zijn verkrijgbaar bij o.a. Bol.com en Coolblue.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.