Wat is Tado?

Tado is een Duitse fabrikant van huisthermostaten en airconditioningregelingen. Tado integreert onder andere met Google Home, Amazon Alexa en Apple HomeKit.

Wat werkt met Tado?

Tado werkt met de meeste gangbare verwarmingssystemen en met de meeste thermostatische radiatorkranen. Je huidige thermostaat kun je vervangen voor de Tado Slimme Thermostaat. De enige vereiste hiervoor is dat jouw verwarmingsketel communiceert in een taal die Tado kan begrijpen en verwerken: via een eenvoudige relais-aansluiting (aan/uit) of OpenTherm. Het systeem is uit te breiden met de Tado Slimme Radiatorknoppen, zodat zoneregeling kunt toepassen. De Tado verbindt je verwarmingsinstallatie met het internet en daardoor kun je het bedienen met een app vanuit je smartphone of tablet. Tado werkt ook via routines, zodat je bijvoorbeeld met een stemcommando (Goedemorgen Alexa) de verwarming inschakelt op de gewenst temperatuur, de slimme rolluiken opengaan en de slimme verlichting in je woonkamer aanspringt.

Het beste Tado product: Tado Slimme Thermostaat V3+ startpakket

Controleer vooraf welk merk thermostaatknop je nu hebt, want de slimme radiatorthermostaat van Tado werkt niet met alle merken. De radiatorknoppen zijn geschikt voor kranen van Caleffi, Comap, Danfoss, Giacomini, Herz, Olymp, Siemens en Terrier. Met de Tado Slimme Thermostaat V3+ slimme thermostaat inclusief radiatorknoppen maak je je woning of pand energiezuiniger en dat is goed voor je portemonnee. De thermostaat werkt met alle smart home platformen. Via de Tado-app bedien je hem ook op afstand. Voeg radiatorknoppen toe en je regelt de temperatuur zelfs per kamer.

De Tado app

Met de Tado app kan je jouw verwarmings- en airconditioningssysteem eenvoudiger en comfortabeler aansturen. De Tado app helpt je een comfortabel en gezond klimaat in je woning of pand te creëren. De intelligente aansturing bespaart energie en dat is goed voor het milieu en jouw portemonnee. Met slimme schema’s en thermostaatknoppen stel je de temperatuur in jouw dagelijkse routine, per kamer. Ook detecteert het een open raam en beschikt het over een auto-away functie, zodat je niet onnodig stookt.

Kooptips voor Tado

Je vraagt je wellicht af waar je op moet letten bij de aanschaf van Tado apparaten? Onderstaande tips helpen je bij het maken van een keuze:

  • Bekijk of je een modulerende, OpenTherm of een aan/uit CV hebt
  • Check of het te combineren is in je bestaande smarthome systeem
  • Schaf bijbehorende slimme radiatorknoppen die vanzelf open of dicht draaien per ruimte
  • Of nog beter, koop meteen een starterspakket met radiatorkoppen