Welke cloud pakketten zijn populair?

Met de opkomst van software-as-a-service en cloud oplossingen, zijn het aantal all-in-one cloud pakketten enorm toegenomen. We willen altijd beschikken over onze bestanden vanaf ieder apparaat en effectief samenwerken en vergaderen, waar je ook bent. Hiervoor zijn verschillende cloud pakketten van verschillende fabrikanten beschikbaar. Vaak zijn er gratis en uitgebreidere betaalde opties. De volgende vier pakketten zijn het populairste op dit moment.

Adobe Creative Cloud

Adobe Creative Cloud is een verzameling desktop- en mobiele apps van Adobe, zoals o.a.  Photoshop CC, Illustrator CC en InDisign CC. Het is alles wat je nodig hebt om content te creëren en samen te werken. Tevens zijn er tal van sjablonen beschikbaar om meteen aan de slag te gaan. Het is beschikbaar voor thuis- student en zakelijk gebruik met een abonnement per maand of jaar voor het hele pakket of per los onderdeel.

Office 365

Met de juiste toepassing van Office 365 breng je de inzetbaarheid van iedere werkplek, zowel mobiel als vast, binnen de organisatie in één keer in lijn met de hedendaagse mogelijkheden. Het is het Office-pakket dat je kent, maar ook nog met hulpmiddelen waarmee je beter kunt samenwerken. Zo kun je overal en altijd meer voor elkaar krijgen. Het is beschikbaar voor thuis- student en zakelijk gebruik met een abonnement per maand of jaar.

G Suite

G Suite is een compleet pakket. Het is niet mogelijk om net als bij Adobe te kiezen voor losse onderdelen. G Suite bestaat uit Gmail, Agenda, Chat, G+, Google Drive en Google Docs. Met bijvoorbeeld de applicaties van G Suite kun je simultaan in hetzelfde document met je klanten, collega’s of partners werken. Eén document op één locatie overal toegankelijk.

iCloud

Apple iCloud pakket is gratis voor iedere Apple gebruiker beschikbaar. iCloud bestaat uit E-mail, Contacten, Agenda, foto’s, iCloud Drive, Notities en Herinneringen. Maar ook Pages, Numbers, Keynote, Zoek vrienden, Zoek iPhone, iPad en iMac.