Wat is mobiel werken?

Mobiel werken stelt ons in staat om altijd en overal te werken, mits je het goed organiseert en faciliteert. Mobiel werken vraagt om een andere benadering, werkhouding en indeling van het werk. Maar ook een effectievere manier van communiceren en een veilige en te beheren IT-omgeving.

Het gaat dus niet om het controleren van je e-mails op je telefoon, of thuiswerken tijdens  ongebruikelijke tijdstippen. Of handsfree naar je collega’s bellen, terwijl je onderweg bent in je auto naar de volgende afspraak. Het is veel meer dan dat. Slimmer werken en mobiel werken gaan namelijk hand in hand met elkaar om productief te zijn en blijven.

Mobiel werken geeft gebruikers overal toegang tot alle informatie en stelt ze in staat om samen te werken aan projecten. Dit alles door contact te houden met collega’s, met wel device dan ook, vanuit welke locatie dan ook. De mobiele gebruiker werkt soms vanuit kantoor, thuis, vergaderruimtes, cafés of andere externe locaties. Deze gebruikers werken vaak met een mobiel apparaat met 4G technologie. Door mobiel werken te faciliteren kunnen deze gebruikers veel productiever zijn. Dit betekent meer efficiëntie, hogere kostenbesparingen en gelukkige medewerkers. Je stelt in de vorm van een mobiel apparaat het gehele kantoor tot hun beschikking.

 

Verschillende generaties werken mobiel

Mobiel werken is belangrijk voor alle leeftijdsgroepen. Wel is gebleken dat Millennials veeleisend zijn als het gaat over mobiel werken. Zij zijn opgegroeid met deze technologieën en wensen de vrijheid te hebben om te werken waar en wanneer ze willen. Iedereen een stem geven in het mobiel beleid om slimmer en mobiel te gaan werken is dus zeer belangrijk. De verschillende generaties hebben andere wensen en eisen.

Zorg ook dat je de IT-afdeling erbij betrekt om de enorme hoeveelheden data die op mobiele apparaten worden gegenereerd te beheren. Maar ook dat de gegevens veilig en eenvoudig toegankelijk zijn om de mobiele gebruikers tevreden en productief te houden.